The plant

Plant part: Seed plants
Origin: France
Originally from Asia Minor, acclimatized and cultivated currently throughout the south of Europe, the dill is a umbelliferous of 20 to 50 cm which likes arid terrain, the edges of paths, the waves. The dill has been widely used in the kitchen to preserve the freshness of food. This plant has long been recognized for its virtues.
What are the benefits of Burgundy Dill
Burgundy dill is a plant with multiple benefits for digestive health. In fact, it helps fight bloating by promoting digestion and relieving intestinal gas. Its richness in fiber also makes it an effective ally against constipation, by promoting intestinal transit. In addition, burgundy dill is known for its carminative properties, which help facilitate digestion by relieving stomach aches and difficult digestion. Finally, this aromatic plant is also appreciated for its refreshing action which combats bad breath, leaving a feeling of freshness in the mouth.
Frequent questions
Est-ce que l'Aneth vient du Fenouil ?
L'aneth et le fenouil sont deux plantes distinctes. Ils appartiennent tous les deux à la famille des Apiacées. La culture du fenouil et celle de l'aneth nécessitent une bonne exposition au soleil et une terre bien drainée.
Ce sont tous les deux des plantes aromatiques, qui se distinguent facilement par leur aspect et leur odeur et leur saveurs.
Comment peut-on utiliser l'Aneth ?
En cuisine ou en aromathérapie, l'Aneth peut être utilisé sous plusieurs formes :
- Frais ou Séché : Traditionnellement, le feuillage de l'Aneth est utilisé en cuisine frais ou séché pour aromatiser les sauces, poissons, viandes et salades. Les graines peuvent quant à elles aromatiser confitures et conserves.
- Huile Essentielle : l'Huile Essentielle d'Aneth doit être utilisée avec précaution (réservée à l'adulte). Elle peut être utilisée par voie cutanée diluée dans une huile végétale porteuse comme de l'Huile d'Amande douce. On peut également en faire usage par voie orale, diluée sur un support comme une cuillerée de miel.
L'Huile Essentielle d'Aneth est aussi une huile aromatique qui peut être très appréciée en cuisine pour relever les goûts d'une salade ou d'un plat.
- Hydrolat : L'Hydrolat d'Aneth, contient une quantité plus faible de cétones que l'Huile essentielle. Il est donc plus facilement toléré.
L'Aneth existe aussi sous forme de cristaux, capsules ou de gélules mais cet usage est moins courant
Quel est le goût de l'aneth ?
L'Aneth aussi appelée faux anis a, comme l'indique ce nom, un goût citronné et anisé. Il apporte ainsi une touche de fraicheur à vos préparations salées ou sucrées.
More about Dill from Burgundy
The Products

Hydrolat Aneth
Esseciagua's dill hydrosol, from organic farming, is a product with exceptional digestive and refreshing properties.Distilled with care, this hydrosol keeps all the virtues of the dill, making a precious ally for digestion and oral freshness.
This hydrosol is particularly recommended to facilitate digestion.It helps relieve digestive disorders such as bloating, intestinal spasms and nausea.Its regular use can contribute to better digestive comfort, especially after heavy or...
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Aneth essential oil
Esseciagua's essential oil is an exceptional product, with complete traceability and obtained by organic distillation.Extracted from Graveolens Anethum, an annual herbaceous plant from the Mediterranean basin, this essential oil is renowned for its multiple benefits, especially on digestion and bad breath.
Aneth, used for millennia in kitchen and traditional medicine, is appreciated for its aromatic seeds and delicate leaves.Aneth essential oil is particularly effective in...
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